Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 21 d'abril

Evacuats tres edificis municipals per simulacres d’emergència sorpresa

30 de novembre de 2017Tres simulacres d’emergència han fet que aquest matí s’hagin evacuat tres edificis de l’Ajuntament: el de Serveis Socials, la Casa Consistorial i el de Serveis Tècnics. En total s’hi han vist implicades una cinquantena de persones, entre personal de l’Ajuntament, càrrecs electes i ciutadans i ciutadanes que es trobaven a l’interior dels equipaments.

 

La Policia Local hi ha tingut un paper molt rellevant, en acudir per socórrer possibles víctimes, comprovar que tothom havia sortit dels edificis sense prendre mal i constatar l’extinció del perill. Així, l’actuació dels agents de les dues patrulles que hi han participat ha estat impecable, en arribar en pocs minuts a cadascun dels tres edificis i procedir de forma diligent i complint amb els plans d’emergència.

 

Segons explica Xavier Capdevila, tècnic de prevenció i riscos laborals d’ICESE, la valoració global dels simulacres ha estat positiva. En un dels tres edificis s’han detectat errades pel que fa a l’elecció de la via d’evacuació i del punt de trobada, així com per no haver-se comprovat correctament que no quedava ningú dins l’immoble. En els altres dos el resultat ha estat molt més satisfactori.

 

En qualsevol cas, i tal i com indica l’expert en simulacres, les errades són profitoses “per insistir en allò que cal reforçar i fer més pràctiques”. I és que aquests han estat els darrers simulacres programats al 2017. Durant l’any han passat per aquestes proves bona part dels edificis municipals, amb l’objectiu que el personal de l’Ajuntament i els usuaris i usuàries sàpiguen com actuar si es produeix una emergència real. “Hem vist un canvi positiu en comparació amb els primers simulacres. Tothom s’ho pren molt més seriosament, cosa que demostra el valor de la formació i d’aquests exercicis”, conclou l’expert.  

 Imatges relacionades

 • 171130 simulacres ajuntament

  171130 simulacres ajuntament

 • 171130 simulacres serveistecnics

  171130 simulacres serveistecnics

 • 171130 simulacres serveissocials

  171130 simulacres serveissocials

 • 171130 simulacres ajuntament2

  171130 simulacres ajuntament2