Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
diumenge, 22 d'abril

La vila podrà integrar-se en la Comissió de Petits Municipis de la comarca

15 de març de 2016El Consell Comarcal promourà la mancomunació de serveis entre municipis de fins a 15 mil habitants

 

La Comissió de Petits Municipis del Vallès Occidental es constituirà properament incloent-hi els municipis de fins a 15.000 habitants, tal i com informa el Consell Comarcal del Vallès Occidental en una nota de premsa emesa avui. Això significa que Palau-solità i Plegamans podrà integrar-s’hi, ja que té una població de 14.457 habitants. La comissió té la funció de treballar en l’elaboració de projectes concrets i mancomunar serveis.

 

Divendres es van reunir els alcaldes i alcaldesses dels municipis de fins a 10.000 habitants amb el conseller delegat de Petits Municipis, Víctor Puig, i la consellera comarcal delegada de l’àrea de Territori i Sostenibilitat, Elizabeth Pasamonte. En la reunió es van delimitar quatre temàtiques de treball conjunt per poder aprofitar sinèrgies i aconseguir la màxima eficiència i eficàcia dels serveis.

 

Les quatre temàtiques que s’ha delimitat per iniciar els treballs han estat:

  1. Transport i mobilitat intermunicipal / intercomarcal per facilitar l’accés dels ciutadans als serveis bàsics.

  2. Planificació comarcal de l’oferta formativa professional.

  3. Projectes de promoció turística per a petits municipis, foment del turisme de proximitat.

  4. Processos de mancomunació de serveis i compres agregades.

 

Durant la trobada es va valorar la idoneïtat d’ampliar la Comissió de Petits Municipis, amb els pobles de fins a 15.000 habitants. D’aquesta manera, en formarien part 12 poblacions: Badia del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

 

La trobada va servir per posar de relleu les mancances dels ajuntaments dels municipis petits de la comarca i per posar en comú els àmbits de treball conjunt. Des del Consell Comarcal, el conseller delegat Victor Puig ha traslladat als alcaldes i alcaldesses la voluntat d’impulsar amb força la Comissió de Petits Municipis i, especialment, els quatre àmbits de treball que s’han delimitat.Imatges relacionades

  • Reunió d'alcaldes i alcaldesses. Fotografia del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

    Reunió d'alcaldes i alcaldesses. Fotografia del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Enllaços relacionats