Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dimarts, 19 de març

Humana recupera 75 tones de roba usada per donar-li una finalitat social

6 de febrer de 2019La recollida selectiva del tèxtil representa un estalvi important per a les administracions locals. La Fundació n’assumeix el cost per a promoure-hi la protecció ambiental.

 

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 75.299 kg de tèxtil usat a Palau-solità i Plegamans al 2018. Aquestes donacions equivalen a 155.800 peces de roba recuperades que tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge.

 

Les peces recollides procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem per a donar-los una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament dels residus urbans.

 

La reutilització i el reciclat del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Redueixen els residus als abocadors i en les plantes incineradores, així com l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Cada quilo de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 quilos de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Les més de 75 tones recollides durant el 2018 representen un estalvi de 238 tones de CO2 a l’atmosfera.

 

Luisa Fernández, regidoria de Medi Natural i Gestió Ambiental ha volgut destacar la voluntat dels veïns i veïnes de Palau-solità i Plegamans “que han arribat a unes xifres de reciclatge molt elevades al 2018 i els encoratjo a millorar-les aquest 2019”.

 

La roba dipositada en els contenidors d'Humana té dues destinacions: el 69% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.Imatges relacionades

  • Humana - classificació roba

    Humana - classificació roba

  • Humana - donant

    Humana - donant