Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa webContacteCanvia mida font
dissabte, 25 de març

 

Valoració de les reflexions exposades al 1r taller participatiu per a l´elaboració del Pla d´Acció Cultural.
L'Ajuntament ha engegat l'elaboració del Pla d'Acció Cultural de Palau-solità i Plegamans.

 

Per realitzar-lo, es duu a terme un Procés participatiu. El primer pas consisteix en diagnosticar la realitat cultural del municipi a través d'enquestes i tallers participatius.


 

Enquesta oberta a tota la ciutadania

Es convida a totes les persones de la vila a respondre una senzilla enquesta en la que es demana valorar diversos aspectes relacionats amb la cultura local: avaluar els actes segons les tipologies, opinar sobre els espais culturals, fer propostes de millora...

 

Es pot respondre l'enquesta fins al 17 de març del 2017 a través de dues vies:

 • Enquesta on-line
 • Enquesta en paper
  Es pot obtenir als següents equipaments, on hi ha urnes per dipositar-la:
  · Casa Consistorial (pl. de la Vila, 1)
  · Can Cortès (c. Camí Reial, 56)
  · Espai Jove l'Escorxador (pg. Carrerada, s/n)
  · Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor (pg. Carrerada, s/n).

Abans, durant els mesos d'octubre i novembre del 2016, l'Ajuntament va convidar la ciutadania en una enquesta anterior per saber el coneixement de la ciutadania respecte a les activitats culturals de Palau-solità i Plegamans.

 


 

Diagnosi de la realitat cultural del municipi

 

Les enquestes s'emmarquen dins d'un pla de diagnosi que inclou les següents accions:  

    

- Un seguit d'enquestes a la ciutadania: En primera instància, es realitzen dues enquestes a la ciutadania. Una primera els mesos d'octubre i novembre per veure el grau de coneixement de la ciutadania envers les actuacions municipals que ja es realitzen. Una altra a principis del 2017 per avaluar les actuacions que es realitzen a cultura i les necessitats de la ciutadania envers aquesta àrea, de tal manera que puguem extreure una síntesi de les necessitats de la ciutadania i la perspectiva que té la ciutadania envers les actuacions des de l'ajuntament.

 

- Uns tallers per dissenyar la metodologia de participació: Com que es vol realitzar un Pla d'Acció Cultural plàstic i que tingui una durada en el temps llarga. Es realitzen un seguit de tallers no només per identificar punts febles i forts de la cultura municipal, sinó dissenyar una forma de participació que s'adapti a les necessitats de la ciutadania.

 

- Una enquesta al personal de l'administració: Com a personal que realitza, possibilita i gestiona les actuacions culturals municipals, la visió de la cultura del personal de l'administració local és important, a causa del fet que regularan, canalitzaran i donaran suport a les activitats culturals, que es germinin tant en la part política com en la part de la ciutadania envers el desenvolupament de la cultura municipal.    

          

- Una enquesta al càrrecs polítics municipals: La visió des de l'equip polític és important com que, com a dirigents i gestors de l'administració publica local, són part important del diagnòstic. Pel fet que emmarca el pla d'acció cultural, regeix la seva participació i obra nous horitzons pel desenvolupament cultural de Palau-solità i Plegamans.